Mies pitää kännykkää kädessään.

Palautteen kerääminen ja hyödyntäminen

Kirjoittajat: Jukka Oksanen & Hemmo Rättyä

Miesten vuoroon kuuluu palautteen pyytäminen osallistujilta osana tapaamista. Tällä pyritään osallistamaan heidät toiminnan kehittämiseen. Kun työkalu valitaan harkiten, palautteen antaminen on helppoa ja anonyymiä ja palautteet tallentuvat yhteen paikkaan ohjaajien yhteistä loppupurkua varten. Avoimuutta lisää, että palautteet näytetään tapaamisessa myös osallistujille. 

Miesten vuoro -piloteissa olemme käyttäneet palautteen keräämisessä Socrative-kyselytyökalua. Osallistujat vastasivat kännyköillään muutamaan yksinkertaiseen palautekysymykseen, joilla pyrimme osallistamaan heidät toiminnan kehittämiseen. Vastaukset oli helppo näyttää välittömästi osallistujille videotykillä. Tämä struktutoi palautteen keräämistä ja vahvisti kaikkien osallisuutta. Lisäksi vastaukset tallentuivat yhteen paikkaan, mikä mahdollisti tapaamiskerran jälkeen ohjaajien loppupurun päivän annista.

Socrative on mukava käyttöjärjestelmänä, sillä:

  • Ilmaisversio riittää hyvin.
  • Kysymykset on helppo kopioida seuraavalle kerralle.
  • Kysymykset ovat helposti muokattavissa.
  • Siihen on kätevä vasta kännykällä (nimellä tai anonyymisti).
  • Se toimii selaimella, ei vaadi mitään asennuksia.
  • Vastaukset voi näyttää reaaliajassa osallistujille (anonyymisti).

Ainoana miinuksena on ehkä Socrativen hieman vanhahtava ulkoasu, mutta osallistujamme eivät ole koskaan valittaneet siitä!

Voit ladata itsellesi piloteissa käytämämme palautekyselyn Word-tiedostona ja käyttää sitä sellaisenaan tai muokata oman näköiseksesi.

Kategoriat: kaytanto

Tämä on Niko 97 hankkeen sivusto, jota päivitämme hankkeen ajan ja hankkeen päättyessä syksyllä 2020 tulemme lukitsemaan sivuston julkaisuksi.